15 motive pentru care sa nu te grabesti sa faci copii – Sunt Gravida
mar, Sep 27th, 2016

15 motive pentru care sa nu te grabesti sa faci copii

Chiar daca, din punct de vedere biologic, e bine sa faci copii devreme, sunt o multime de motive emotionale si psihologice pentru care sa nu te grabesti sa faci copii. Cunoaste-te bine pe tine si pe partenerul tau si petreceti timp impreuna, ca sa nu regretati mai tarziu!

Nu e un secret ca femeile asteapta din ce in ce mai mult pana fac primul copil. A trecut epoca in care singurul lucru important pe care voia sa il faca o femeie era sa creasca un copil sau mai multi. Acum, femeile isi dau seama ca au optiuni nelimitate si vor sa experimenteze tot felul de lucruri cat mai mult timp inainte de a-si intemeia o familie.

Asa ca nu iti face procese de constiinta daca ai trecut de 30 de ani si inca nu te grabesti sa faci copii. E adevarat ca, din punct de vedere biologic, e bine sa ai copii mai devreme, dar trebuie sa fii pregatita si psihic. Yourtango.com a facut o lista cu 15 motive pentru care sa nu te grabesti sa faci copii.

De ce sa nu te grabesti sa faci copii inainte de 30 de ani

1. Dupa 30 de ani esti mai pregatita emotional si psihologic pentru schimbarile care apar dupa ce faci un copil.

2. Cu cat faci mai tarziu copii, cu atat parintii tai se vor apropia de varsta de pensionare si te vor putea ajuta mai mult.

3. O sa ai relatii de prietenie mai stranse cu prietenii tai care au si ei copii. Daca tu esti prima din grup care face copil, iar ceilalti de-abia peste patru – cinci ani, diferenta va fi destul de mare si copiii vostri nu vor avea prea multe de impartit.

4. Te bucuri mai mult de corpul tau inainte de sarcina.

5. Aparitia unui copil inseamna niste cheltuieli suplimentare, asa ca e bine sa nu ai datorii din vremea studentiei atunci cand nasti.

6. Cand fac altii copii inaintea ta, un var sau o prietena, iti pot imprumuta obiecte necesare pentru cel mic. Cum ar fi un carut de bebelus, un patut sau haine. O sa economisesti multi bani!

7. Un alt motiv pentru care sa nu te grabesti sa faci copii este ca, daca amani acest moment, o sa ai timp sa iti indeplinesti obiectivele personale, in asa fel incat sa nu le regreti mai tarziu.

8. Poti sa petreci mai mult timp cu partenerul tau, doar voi doi.

9. Capeti mai multa experienta de viata, intelepciune si maturitate, care te vor ajuta sa iei decizii bune ca parinte. Vei fi mai rabdatoare.

10. E bine sa nu te grabesti sa faci copii pentru ca, daca astepti ca altii sa ti-o ia inainte, vei avea mai multi prieteni la care sa apelezi ca sa ceri un sfat legat de bebelus.

11. Cariera ta e mai stabila. Iar asta inseamna ca iti permiti sa ceri un program mai flexibil sau o asigurare medicala care te vor ajuta sa te descurci mai bine cand vei avea si un copil.

12. Daca la 20 si ceva de ani stai cu chirie la comun cu alti tineri, dupa 30 de ani e foarte probabil sa ai o locuinta stabila in care sa poti amenaja o camera pentru copil.

13. Daca la 20 de ani erai egoista, dupa 30 e foarte posibil sa poti pune nevoie altcuiva pe primul loc. Este vorba despre copil, desigur.

14. Daca nu te grabesti sa faci copii cand esti prea tanara si nepregatita si o faci constient, la o varsta la care sa fii matura, sunt sanse mai mari sa faci copii la interval mai scurt de timp. In felul acesta, ei vor fi de varste mai apropiate si vor fi prieteni.

15. Cand faci copii prea de tanara, s-ar putea ca, mai tarziu, sa regreti ca ai pierdut iesirile spontane cu prietenele tale sau ca nu ai apucat sa calatoresti singura prin lume. De aceea e bine sa nu te grabesti sa faci copii. Ia in considerare o sarcina atunci cand ai experimentat destul viata de una singura sau cu iubitul tau!

sursa: www.andreearaicu.ro, FOTO: Guliver

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Jana spune:

    Cine a scris acest articol e cam retardat…

    • Icsulescu spune:

      Sunt de acord cu jana bineînțeles. Tâmpiților. e bine să vă strige copilul mamaia și tataia și să faceți copiii târziu că să faceți o economie. Stupid si articolul și cine l.a scris ai mai ales cine l.a gândit. Asta înseamnă lipsă de ocupație

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>