25% dintre gravide au tulburari alimentare – Sunt Gravida
sâm, Ian 6th, 2018

25% dintre gravide au tulburari alimentare

Un studiu alarmant dezvaluie ca 7% dintre viitoarele mamici se confrunta cu tulburari alimentare, in timp ce un sfert dintre gravide sunt extrem de ingrijorate ca vor lua in greutate.

Aproximativ 25% dintre femeile insarcinate sunt foarte preocupate de silueta lor, iar una din 14 doamne sufera de tulburari alimentare in primele trei luni ale sarcinii.

Sondajul realizat de University College London (UCL), la care au participat peste 700 de viitoare mamici, a scos la iveala ca un sfert dintre acestea sunt extrem de ingrijorate de greutatea si de formele lor.

Mai grav este faptul ca doua procente dintre cele chestionate au recunoscut ca se chinuie sa vomite ce manaca, fac exercitii fizice excesiv si iau laxative, pentru a evita ingrasarea in timpul sarcinii, iar 7% au, de asemenea, tulburari alimentare, insa nu sunt atat de radicale.

In plus, studiul finantat de Institutul National de Cercetare in Sanatate a indicat faptul ca una din 12 femei insarcinate mananca excesiv cel putin de doua ori pe saptamana.

Doctorul Nadia Micali de la UCL, care a condus studiul, a afirmat ca cercetarea indica dovezi clare ca tulburarile alimentare din timpul sarcinii afecteaza atat mama, cat si bebelusul.

„O constientizare mai mare a ceea ce inseamna tulburarile alimentare si simptomele lor in randul viitoarelor mamici le-ar ajuta pe acestea sa idendifice si sa gestioneze mai bine astfel de probleme”, a mentionat Micali.

In plus, cercetatorii au avertizat ca foarte multe dintre femeile care se confrunta cu aceste afectiuni sunt lasate netratate in prezent. Acest lucru se intampla si din cauza faptului ca multe gravide nici nu cer ajutorul medicilor, de frica sa nu fie criticate.

sursa www.suntmamica.ro foto Women Fitness

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>