Avantajele nasterii naturale – Sunt Gravida
Dum, Ian 7th, 2018

Avantajele nasterii naturale

Cezariana este o interventie de urgenta, nasterea naturala fiind cea mai buna solutie pentru a aduce pe lume copiii.

Nasterea naturala este normala, controlata de hormoni si este benefica atat pentru mama cat si pentru copil.

De exemplu, in timpul nasterii vaginale copilul primeste bacterii si virusuri care se gasesc natural in canalul de nastere, ceea ce determina o prima imunizarea a lor impotriva unor agenti patogeni care activeaza sistemul imunitar al nou-nascutului, aflat in momentul nasterii inca in curs de dezvoltare.

Iata sase beneficii majore ale nasterii naturale pentru tine si pentru copilul tau: 

1. Nasterea naturala este mai putin agresiva comparativ cu cezariana. Corpul tau va avea de suferit mai putin decat in cazul operatiei de cezariana si se va reface mult mai repede. De asemenea, nici bebelusul nu va avea de suferit, iar tu vei avea lactatie imediat ce nasti.

2. Desi durerea din timpul nasterii poate fi mare, majoritatea mamicilor care nasc natural spun ca vor face la fel si la urmatoarea nastere, pentru ca nimic nu se compara cu participarea activa la nasterea copilului tau. In plus nasterea naturala incarca organismul matern si pe cel al fatului cu o serie de hormoni esential pentru viata copilului si extrem de benefici femeii (cresterea imunitatii, cresterea activitatii metabolice si altele). In cursul operatiei de cezariana acesti hormoni naturali nu mai sunt produsi.

3. Nasterea naturala si trecerea fatului prin canalul de nastere este ultimul pas in procesul de maturizare al plamanilor, pas esential pentru trecerea copilului de la viata intrauterina, la cea terestra.  Este dovedit faptul ca bebelusii care vin pe lume pe cale naturala au un risc mult mai mic de a face afectiuni respiratorii comparativ cu cei nascuti prin cezariana.

4. Daca te pregatesti pentru sarcina si apoi in cursul sarcinii, pentru nastere nu vei avea cicatrici, sinici unfel de alte semne asa cum se intampla in cazul operatiei de cezariana.

5. Vei scapa de anestezie si de riscurile pe care aceasta le presupune pentru mama si fat, anestezie obligatorie pentru operatia de cezariana. Scapi de riscul aderentelor, formatiuni de tesut asociate ooricarei operatii si care au efecte secundare in timp.

6. Pleci din spital mai repede, este eliminat riscul complicatiilor post-operatorii, iar durata recuperarii dupa nastere este foarte scurta (3-4 zile), fata de cel putin doua saptamani, daca nu mai mult in cazul operatiei de cezariana.

sursa www.suntmamica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>