Când îi dăm bebelușului alimente proteice? – Sunt Gravida
sâm, Mar 3rd, 2018

Când îi dăm bebelușului alimente proteice?

De la ce vârstă îi putem da bebelușului alimente proteice?

Proteinele sunt necesare în dieta unui copil, deoarece stimulează sănătatea celulelor, țesuturilor și organelor aflate în creștere. Unele alimente proteice sunt considerate complete, în timp ce altele ar trebui combinate cu alte alimente care conțin proteine. De exemplu, pastele nu sunt considerate o proteină completă, dar, combinate cu mazăre sau fasole, amestecul de 2 în 1 devine complet. Multe alimente proteice sunt ideale pentru diversificarea alimentației copiilor, putând fi încorporate în dieta acestora. Între vârsta de 7 și 9 luni, puteți introduce carne (carne de pasăre și pește) în dieta de zi cu zi a bebelușului, dacă ați primit acordul medicului, aceste alimente fiind un surplus ideal de proteine.

Beneficiile alimentelor proteice

Proteinele sunt importante pentru sugari, deoarece greutatea corporală a unui copil se dublează până la 6 luni. Laptele matern furnizează toate proteinele de care un copil are nevoie până la 4-6 luni, iar alimentele solide bogate în proteine ar trebui să completeze laptele matern începând de la 6-8 luni. Bebelușii ar trebui să mănânce alimente proteice în fiecare zi, deoarece organismul uman nu poate stoca proteine la fel cum stochează grăsimi și carbohidrați. Proteinele sunt importante pentru copiii mici, din pricina faptului că mersul pe jos necesită alimente proteice pentru a alimenta mușchii, iar celulele creierului au nevoie de acest nutrient pentru a învăța vorbirea și competențele lingvistice. Copiii sănătoși cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, cu o greutate de aproximativ 13 kilograme, au nevoie de 16 grame de proteine pe zi.

Ce tip de alimente proteice să alegi?

Cereale pentru copii

Copii prea mici nu pot consuma alimente solide, iar cerealele pentru sugari satisfac nevoia de proteine. Cerealele combinate cu lapte matern sau formula de lapte se transformă într-o proteină completă. Fructele sau legumele pasate și adăugate în cereale pentru copii stimulează consumul de vitamine și minerale.

Produse lactate

Proteinele se regăsesc în produsele lactate, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza. Va trebui să așteptați până la cel puțin 8 luni pentru a introduce lapte, iaurt și brânză în alimentația copiilor. Copiii cu vârsta mai mică de un an ar trebui să fie hrăniți cu lapte matern, iar după un an pot încerca și laptele de vacă.

Carne de pui

Carnea de pui are un gust mai puțin pregnant decât alte tipuri de carne, fiind o sursă foarte bună de proteine complete pentru copii. Carnea de pui ar trebui să fie tăiată cubulețe foarte mici pentru a preveni sufocarea.

sursa www.totuldespremame.ro

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Interlude spune:

    Mulțumesc. Informația este binevenită!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>