Cauze si remedii ale hemoroizilor dupa nastere – Sunt Gravida

Cauze si remedii ale hemoroizilor dupa nastere

Imediat dupa nastere orice femeie se confrunta cu aparitia hemoroizilor datorati dilatatiei survenite in timpul nasterii naturale.

Pe parcursul nasterii naturale, efortul femeii insarcinate este destul de mare. Tocmai de aceea, venele situate la nivelul canalului anal se dilata, generand hemoroizi. De cele mai multe ori acestia nu sunt durerosi, insa devin destul de suparatori.

O alta cauza a aparitiei hemoroizilor este aceea a dimensiunilor uterului care apasa in regiunea abdomenului inferior, presand venele din aceasta regiune. Cresterea nivelului de progesteron din organism din timpul sarcinii poate genera inflamarea venelor. Tot progesteronul reprezinta cauza pentru care viitoarea mamica se poate confrunta cu anumite probleme de constipatie – un alt factor care poate conduce catre aparitia hemoroizilor.

Remediile impotriva hemoroizilor sunt destul de diverse. Ori de cate ori vei observa in scaun prezenta anumitor sangerari este indicat sa te prezinti la medic.

Iata cateva remedii rapide care te pot scapa de hemoroizii de dupa nastere:

  • ori de cate ori va confruntati cu inflamarea acestora este bine sa va puneti gheata in aceasta zona;
  • faceti in fiecare zi cateva bai caldute – maresc confortul si reduc riscul ca acestia sa ajunga sa se inflameze;
  • foloseste produse de ingrijire intima de calitate, pe care va trebui sa le folosesti dupa fiecare scaun;
  • foloseste supozitoare impotriva hemoroizilor si unguente medicamentoase;
  • efectueaza zilnic exercitii Kegel – un bun remediu pentru recuperarea post partum, dar si pentru intrarea sangelui in circuitul normal al organismului.

sursa: www.bebelu.ro, foto: Wny Health Show

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>