Ce sunt si de cate feluri sunt avorturile? – Sunt Gravida
joi, Ian 11th, 2018

Ce sunt si de cate feluri sunt avorturile?

Avortul spontan se defineste prin pierderea involuntara a sarcini mai devreme de 22 de saptamani si cel mai frecvent inainte de 13 saptamani.

Cele mai frecvente cauze ale avortului spontan sunt: dereglarile hormonale, problemele imunologice, infectiile, virusurile, tulburarile sistemice, factorii genetici. Afla mai multe despre cauzele cele mai frecvente ale avortului.

Inainte de un avort spontan pot sa apara anumite semne, acestea depinzand varsta sarcinii. Cu cat este mai inaintata, cu atat sunt mai intense. Concret, daca e vorba de un avort inainte de sase saptamani poti avea sangerari, daca este unul care se intampla intre sase si 12 saptamani apar dureri moderate, crampe si sangerari, iar daca este un avort dupa 12 saptamani vei avea nu doar sangerari, ci si dureri, dar mai intense, aproape la fel de puternice ca in timpul travaliului.

In primul trimestru de sarcina, avortul spontan se petrece la aproximativ 10-15% dintre femeile insarcinate, procentajul fiind chiar mai mare avand in vedere ca multe femei nu isi dau seama ca sunt gravide inainte sa piarda sarcina. Cele mai multe avorturi spontane, peste 90%, apar in primele opt saptamani de sarcina.

Avortul iminent este atunci cand din pacate nu mai poate fi salvata sarcina, deoarece sangerarea este abundenta, iar colul uterin este dilatat .

Avortul incomplet este situatia in care este eliminat embrionul, si resturile placentare raman in uter, iar atunci cand acestea sunt eliminate in totalitate este vorba de avort complet.

Avortul retinut este atunci cand copilul decedeaza in uter, dar nu se elimina, si trebuie binenteles intervenit chirurgical. Este identificat prin lipsa ritmului cardiac fetal observabila in timpul ecografiei. Mai este caracterizat si prin disparitia simtomelor sarcinii.

Avortul recurent este numita pierderea de trei sau mai multe sarcini consecutive. Ca statistica, apare intre 2-5% la femeile care au suferit un avort spontan.

sursa www.suntmamica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>