De cat timp are nevoie corpul mamei pentru a se reface dupa nastere? – Sunt Gravida
Dum, Noi 19th, 2017

De cat timp are nevoie corpul mamei pentru a se reface dupa nastere?

Sa fii gravida si sa nasti un copil este o experienta minunata insa foarte solicitanta pentru corpul mamei. Doctorii si cartile de specialitate insista pe ideea ca dupa nastere o mama va reveni “la normal” dupa aproximativ 6 saptamani, insa exista numeroase studii recente care demonstreaza stiintific ca de fapt e nevoie de o perioada de timp mult mai mare.

Unul dintre studii a fost realizat de dr. Julie Wray, cercetator la Salford University Anglia, si a constat in intervievarea mai multor femei aflate in diverse momente ale recuperarii de dupa nastere. Pe baza acestei cercetari dr. Wray a concluzionat ca perioada standard de recuperare de sase saptamani este “o fantezie” si ca in general e nevoie de un an intreg pentru ca recuperarea completa a corpului dupa nastere.

In primul rand pentru ca nu e vorba doar de o recuperare fizica ci si de una mentala. Multe mame simt presiunea de a se intoarce la o viata normala foarte repede dupa ce au nascut si cred ca este necesar sa revina in campul muncii mai devreme de 6 saptamani.

Insa dr. Wray sustine ca recuperarea ar trebui sa inceapa inca din spital. Cu generatii in urma, femeile petreceau mai mult timp in maternitate invatand cum sa aiba grija de nou nascutii lor si primind sfaturi referitoare la alaptare.  In prezent, unele femei sunt externate si la 6 ore dupa ce au nascut si se asteapta din partea lor sa stie pur si simplu ce au de facut, spune dr. Wray.

“Cercetarea arata ca e nevoie de servicii post-natale mult mai realiste si mai apropiate de nevoile proaspetelor mame. Femeile simt ca e au nevoie de o perioada mai mare decat 6 saptamani pentru a se recupera dupa nastere si au nevoie de sustinere si ajutor pentru mai mult de 6-8 saptamani dupa nastere.” a concluzionat dr. Wray.

Recuperarea dupa o nastere e diferita pentru fiecare femeie in parte, dar in general, pentru a putea vorbi despre un corp vindecat complet, atat din punct de vedere fizic dar si mental, consideram ca este nevoie de aproximativ 1 an. Aceasta este concluzia finala a acestui studiu si nu pot decat sa fiu de acord cu ea.

sursa: meseriadeparinte.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>