Dureri de spate in sarcina – cauze si tratament – Sunt Gravida
joi, Ian 11th, 2018

Dureri de spate in sarcina – cauze si tratament

Durerile de spate au fost printre cele mai mari neplaceri cu care m-am confruntat in timpul sarcinii. Si asta nu pentru ca erau de nesuportat, ci continue, ceva de care nu ai cum sa scapi orice ai face. Sau asa mi se parea mie atunci, pentru ca exista de fapt cateva tehnici care te ajuta sa indulcesti durerile de spate.

De ce te doare spatele in sarcina

Pe masura ce greutatea corporala, forma si echilibrul se modifica, se schimba si felul in care stati si va ridicati.

Aceasta produce incordarea musculaturii. In sarcina avansata, cand copilul se pozitioneaza cu fata inainte si cu partea din spate a capului va o preseaza osul sacrum, apar dureri severe in partea de jos a spatelui.

Cum reduci durerile de spate

Faceti un efort sa mentineti o pozitie corecta a corpului. Folositi mecanica fina a corpului pentru a evita tensionarea musculaturii. De exemplu, indoiti-va genunchii in loc sa va indoiti mijlocul cand trebuie sa va aplecati. Din stand pe spate, rasuciti-va pe o parte si apoi ajutati-va la ridicarea corpului, presand cu mainile suprafata pe care ati stat intinsa.

Masajul sau exercitiile zilnice usoare pot ajuta, mai ales pentru punctele dureroase. Incercati rotatia capului si rotatia umerilor pentru disconfortul jumatatii superioare a spatelui. Curbarea spatelui in pozitia “pisica furioasa” poate ajuta in durerile joase de spate.

Purtati incaltaminte confortabila cu tocuri avand o inaltime cu care sunteti obisnuita. Aceasta nu este o perioada a tocurilor inalte sau a pantofilor foarte diferiti de ceea ce ati purtat pana acum, incat echilibrul si confortul dumneavoastra sa fie afectate.

Pentru dureri in regiunea inferioara a spatelui, produse prin presiunea exercitata de catre copil, odihniti-va intr-o pozitie care indeparteaza greutatea copilului de pe coloana dumneavoastra. Asezati-va in genunchi cu sprijin pe mainile lipite de podea. Prefaceti-va ca frecati podeaua cu mainile si genunchii sau, daca doriti, faceti miscari de du-te-vino. Aceasta pozitie si tipul de miscare va pot ajuta la ameliorarea durerilor.

sursa www.suntmamica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>