Exercitii pentru durerile de spate (video) – Sunt Gravida
joi, Ian 4th, 2018

Exercitii pentru durerile de spate (video)

Durerile de spate in timpul sarcinii sunt normale. Aproximativ 85% dintre femei le experimenteaza. Motivul? Modificarile care apar in corpul tau in timpul sarcinii, de la relaxarea articulatiilor, pana la schimbarea centrului de greutate.

Desi tendinta atunci cand te doare ceva este sa te asezi in pat sa te odihnesti, pentru a scapa de durerile de spate trebuie sa devii mai activa. Exista o serie de exercitii pe care le poti efectua.

Cocoasa de dromader

Acest exercitiu va ajuta sa micsorati presiunea exercitata de uter asupra coloanei vertebrale.

Va asezati pe podea in 4 labe, cu capul drept si coloana relaxata. Impingeti spatele in sus si va incordati abdomanul si fesele in timp ce lasati capul sa coboare spre piept. Relaxati spatele incet si reveniti la pozitia originala. Repetati de mai multe ori.

O alta varianta a acestui exercitiu aveti in videoul de mai jos:

Exercitii la perete

Pentru a va imbunatati postura in general, ceea ce previne durerea de spate, va asezati in picioare langa un perete si presati partea inferioara a spatelui de acesta. Apoi inspirati si va relaxati coloana. Repetati de mai multe ori.

Mai jos aveti un scurt video cu un exercitiu pentru spate care poate fi efectuat la perete.

Daca nu esti o mare adepta a exercitiilor citeste ce alte modalitati mai ai la indemana pentru a usura durerile de spate.

sursa www.suntmamica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>