Fumătoarele ajung la menopauză cu un an mai devreme! – Sunt Gravida
vin, Iun 3rd, 2016

Fumătoarele ajung la menopauză cu un an mai devreme!

Femeile fumătoare sunt predispuse să ajungă la menopauză cu un an mai devreme decât nefumătoarele. Ele sunt predispuse de asemenea la apariţia unor boli reumatice şi de inimă, consideră cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong.

Fumătoarele ajung la menopauză de regulă între 43 şi 50 de ani. Spre deosebire de ele, femeile care nu fumează, ajung la vârsta menopauzei între 46 şi 51 de ani.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că menopauza precoce creşte riscul osteoporozei, diabetului, obezităţii şi bolii Alzheimer.

„Rezultatele noastre reprezintă o dovadă în plus a faptului că fumatul este asociat, în mod semnificativ, cu o vârstă timpurie a menopauzei. De asemenea, oferă încă un argument femeilor care nu vor să renunţe la acest viciu“, a declarat autorul studiului, Volodymyr Dvornyk, de la Universitatea din Hong Kong.

Deşi fumatul este un factor de risc pentru monopauza precoce, există efecte adverse şi în cazul unei  menopauze tardive. În acestă situaţie, creşte riscul de cancer la sân, din cauza faptului că femeile sunt expuse la un exces nesănătos de estrogen pentru mai mult timp.

sursa: www.click.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>