Fumatoarele intra la menopauza mai repede – Sunt Gravida
joi, Feb 18th, 2016

Fumatoarele intra la menopauza mai repede

Femeile care fumeaza ar putea intra la menopauza cu aproximativ un an mai devreme decat cele care nu fumeaza, a descoperit un studiu care subliniaza si faptul ca menopauza timpurie poate influenta riscul de aparitie al bolilor de oase si inima.

Nefumatoarele intra la menopauza intre varsta de 46 si 51 de ani, in medie. Dar, in cadrul a doua studii efectuate, fumatoarele au fost mai tinere atunci cand au intrat la menopauza, respectiv intre 43 si 50 de ani.

In timpul menopauzei, ovarele femeii nu mai produc ovule si, deci, aceasta nu mai poate ramane insarcinata.

Rezultatele studiului ofera o dovada in plus ca fumatul este asociat in mod semnificativ cu intrarea la menopauza mai devreme si ofera inca o justificare pentru ca femeile sa renunte la acest obicei.

Atat menopauza timpurie, cat si cea tarzie au fost puse in legatura cu anumite riscuri de sanatate. Femeile care au intrat la menopauza mai tarziu, de exemplu, sunt considerate a fi supuse unui risc mai mare de cancer de san, deoarece un factor de risc pentru boala este expunerea pentru un timp mai indelungat la estrogen.

sursa: www.sexgen.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>