Greutatea in timpul sarcinii. Grafic saptamanal – Sunt Gravida
vin, Ian 5th, 2018

Greutatea in timpul sarcinii. Grafic saptamanal

Pentru ca tot mai multe studii ne arata ca un castig exagerat in greutate in timpul sarcinii poate afecta bebelusul, a crescut interesul acordat greutatii gravidelor.

Trebuie sa tinem cont insa ca si un numar prea mic de kilograme castigate in timpul sarcinii pot afecta negativ bebelusul.

In mod ideal o femeie cu o greutate normala inainte de sarcina ar trebui sa castige intre 11 si 16 kg. Asta nu inseamna ca daca veti castiga mai mult de 16 kg sau mai putin de 11 kg asta va implica automat probleme de sanatate pentru bebelus.

Doar medicul poate stabili daca greutatea pe care o aveti este corespunzatoare sau nu. Este util insa un grafic pe care sa urmariti evolutia greutatii voastre in timpul sarcinii. Un castig prea brusc in greutate va ajuta sa va analizati dieta si sa identificati eventuale excese de mancare nesanatoasa, in vreme ce o greutate contanta timp de cateva saptamani va poate determina sa incercati sa incercati sa mancati o idee mai mult.

Retineti de asemeni ca nu veti castiga 300 sau 500 de gr saptamanl dupa cum arata graficul ci e foarte posibil sa aveti saptamani in care castigati 1-2 kg si saptamani in care va mentineti la aceeasi greutate.

Discutati cu medicul insa la vizitele programate daca observati ca timp de cateva saptamani la rand castigati foarte mult in greutate sau dimpotriva va mentineti la aceeasi greutate.

Scaderea in greutate ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma si ar trebui sa implice o atenta evaluare a dietei zilnice si un telefon catre medicul care va urmareste sarcina.

Graficul castigului in greutate pe durata sarcinii:

sursa www.suntmamica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>