Iti pupi copilul pe gura? „Toate aceste obiceiuri practicate constant pot fi catalogate drept abuz, emotional si sexual” – Sunt Gravida
vin, Dec 9th, 2016

Iti pupi copilul pe gura? „Toate aceste obiceiuri practicate constant pot fi catalogate drept abuz, emotional si sexual”

Sigur ai vazut si tu parinti care isi pupa bebelusii si copiii mici pe buze. Specialistii sustin insa ca acest obicei il poate distruge pe cel mic, avand efecte teribile asupra lui.

Lorena Burlacu a publicat pe site-ul sau un articol in care ii avertizeaza pe parinti despre pericolele pe care il are pupatul copilului pe gura.

PRIMUL PAS CATRE ABUZUL SEXUAL POATE INCEPE CU SARUTUL COPILULUI PE BUZE

“Socant adevar, iar majoritatea parintilor care fac acest lucru vor avea destule argumente ca ei nu fac nimic rau. Si au dreptate, deoarece constient nu vor sa le faca rau copiilor insa este important sa inteleaga si consecintele care pot aparea pe termen lung. Cand am avut ocazia sa vorbesc in terapie cu parintii care isi pupa copiii pe buze, am observat ca majoritatea nu stiu cat de grav este acest lucru, iar motivele lor  sunt cat se poate de altruiste. De fiecare data, acestia raspundeau ca isi iubesc foarte mult copiii si ca este o dovada de iubire. Iar pentru ei acest lucru este cat se poate de natural.“ – Alina Iliescu, psihoterapeut

LIPSA IUBIRII IN CUPLU DETERMINA PARINTII SA ISI TRANSFORME COPILUL IN PARTENER

“De cate ori nu am auzit o mama spunand ca ea doarme cu copilul in pat, iar tatal este alungat in camera copilului. In aceste familii se inverseaza rolurile, copilul intra in rolul sotului, iar sotul in rolul copilului. Din punct de vedere psihologic parintii care isi transforma copiii in parteneri, ii fac dependenti de ei,  creeaza un impact negativ asupra dezvoltarii sexualitatii copilului, il infantilizeaza”. – Alina Iliescu, psihoterapeut

CARE SUNT EFECTELE PE TERMEN LUNG ASUPRA SEXUALITATII COPILULUI?

Din punct de vedere al sexualitatii comportamentul fluctueaza de la frigiditate la o sexualitate debordanta, schimband prea multi parteneri. Asa apare nevoia de a insela partenerul si scade cheful de a invata in timpul scolii.

Sunt barbati care se confrunta cu ejaculare precoce, impotenta doar in relatie cu sotia, nevoia de a insela constant, perversitatea, narcisismul si seductia care trec de valorile normale. Iar toate acestea apar deoarece locul partenerei este ocupat de mama, care a vrut sa fie o mama asa de buna incat a acaparat prea mult spatiu si a uitat sa faca loc sotiei.

Din spectrul personalitatii mai sunt afectate urmatoarele caracteristici: sexualitatea, perversitatea, seductia, curiozitatea, modelul de cuplu. Vor aparea probleme si in relatia cu parintele de sex opus, in relatia cu proprii copii unde vor simti nevoia sa promoveze acelasi comportament.

Sursa: LorenaBurlacu.rogirly.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>