Nasterea, semne pentru a merge la maternitate – Sunt Gravida
mie, Ian 10th, 2018

Nasterea, semne pentru a merge la maternitate

Adesea, ezitam sa plecam la maternitate de teama de a nu fi nevoie sa revenim acasa. Pentru a va ajuta, iata cateva semne ce nu trebuie neglijate daca se produc.

Mai intai, contractiile. Ati mai avut deja, insa acestea sunt diferite, mai puternice, mai frecvente. Daca aveti indoieli, faceti o baie nu prea calda. Daca nu se calmeaza, iar intervalul intre ele este intre 5 si 10 minute, este momentul plecarii. Pentru anumite femei, durerea contractiilor adevaratului travaliu se aseamana cu aceea a unei cistite ce urca spre rinichi.

Apoi, este ruperea membranelor sau pierderea apei. Este vorba despre lichidul amniotic ce se pierde prin ruptura sacului amniotic sau o simpla fisura. In ambele cazuri, trebuie sa plecati la maternitate. Este o scurgere calduta pe care anumite femei o iau ca pe o pierdere urinara. Dar aceasta scurgere se va reproduce. Nu intrati in panica, nu veti pierde niciodata tot acest lichid in care traieste fatul.

Pierderea dopului mucilaginos este deasemenea unul dintre semnele ce anunta momentul nasterii. Este vorba despre secretii mucilaginoase, de culoare maron deschis. Este dopul care pe parcursul celor noua luni a blocat colul uterin. Chiar daca travaliul nu debuteaza imediat, este indicat sa mergeti la maternitate pentru o consultatie. Moasele va vor spune daca ziua cea mare a venit.

Puteti avea si cateva sangerari. Intotdeauna este neplacut sa sangerezi, mai ales daca sunteti aproape de termen. Mergeti sa va vada un medic de urgenta. Dar poate fi vorba si de bucatele din dopul mucilaginos unde regasim cateva urma de sange.

Exista si alte semne, mai putin importante si pe care nu le veti intalni neaparat. Unele femei vorbesc despre o vitalitate foarte mare, altele au o dorinta puternica de a face o curatenie de primavara, chiar daca timpul nu se preteaza la asta…

sursa www.suntmamica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>