Pregatirea regiunii pubiene – Sunt Gravida
joi, Ian 11th, 2018

Pregatirea regiunii pubiene

Timp de ani de zile, pregatirea unei femei inainte de nastere a fost o rutina de spital folosita pe scara larga. Se considera ca aceasta procedura ar reduce ricul de infectie. Cercetarile au dovedit ca totusi, rata infectiei este redusa printre femeile care nu au fost pregatite in acest fel.

Asta probabil pentru ca barbieritul poate leza pielea si, astfel, se creeaza locuri de intrare pentru bacterii. Pentru o femeie cu par pubian lung, poate fi recomandata ca alternativa unui foarfece.

Unii medici pot inca sa recomande barbierirea, dar cei mai multi nu o mai recomanda de mult. Acesta procedura este una pe care multe femei aleg sa o evite in prezent. Dicutati din timp dorintele cu cel care va ingrijeste.

Epilarea, indiferent de metoda folosita, este mai importanta in cazul nasterii prin cezariana decat in cazul nasterii naturale. Este recomandat ca ea sa se faca folosind ceara, astfel incat sa se intarzie aparitia firelor de par in zona in care va exista cusatura. Asa ca, daca ai o nastere prin cezariana programata este bine sa mergi la un cabinet cosmetic inainte. Fa asta chiar daca inainte te ingrijeai de regiunea pubiana singura, acasa. In primul rand pentru ca iti va fi dificil sa te misti in anumite pozitii. In al doilea rand pentru ca frica fata de durere este mult mai mare, mai ales spre sfarsitul sarcinii.

In cazul in care vei naste natural o epilare perfecta inainte de nastere nu este asa de usor de obtinut. Si asta datorita faptului ca nu se stie cu exactitate momentul nasterii. Dar te poti pregati avand grija incepand cu saptamana 38 ca zona sa fie ingrijita. Nu ai nevoie de o epilare totala si poti apela la ajutorul sotului pentru a o pastra. Nu putine au fost cazurile in care mamicile, chiar inainte de a merge la spital, au facut un dus si s-au epilat folosind crema de epilat sau cu lama. Este insa o optiune care tine atat de starea de spirit, cat si de circumstantele fiecarui caz in parte.

Important de retinut este ca epilarea nu este un element important in ceea ce priveste nasterea, ci e mai degraba o optiune personala de igiena.

sursa www.suntmamica.ro foto Eumom

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>