Stari afective ale gravidelor – Sunt Gravida
joi, Ian 11th, 2018

Stari afective ale gravidelor

O stare de usurare, dupa cea de-a 12-a saptamana de sarcina riscul de a pierde o sacina scade spectaculos, asa ca daca nu ai avut anterior nici un avort spontan, frica de a nu pierde acest copil poate fi data deoparte. De asemenea diminuarea starilor de greata si a celor de oboseala permanenta pot duce la aparitia acestei stari de usurare.

Entuziasm odata cu cresterea in dimensiuni a burticii tale, pari a avea un motiv palpabil care sa explice starile emotionale si modalitatea ta de comportament din lunile anterioare. De acum inainte pari nerabdatoare de a imparti si cu altii vestea ca esti viitoare mamica.

Autoeducatie, faptul ca de acum incolo toti pot vedea ca vei fi mamica, faptul ca i-ai auzit bataile inimii la ultima vizita ori ca ti se pare uneori ca joaca fotbal in burtica ta, toate acestea fac ca sarcina sa para si mai reala. Aceste sentimente vor amplifica sentimentele tale vis-a-vis de copilasul tau, intarind ideea ca ceva minunat se petrece in interiorul corpului tau.

Dualism, nu rareori se intampla ca, in ciuda sentimentelor pozitive care te napadesc luna aceasta, sa apara sentimente de nesiguranta cu privire la sarcina ta: ai trecut cu bine de calvarul emotional al primului trimestru dar cand privesti inainte remarci ca mai ai 6 luni bune de parcurs. Unele femei continua sa se teama pentru ce va urma. Altele simt deja ca se simt la limita rabdarii si ca doresc ca totul sa se termine cat mai curand. Iar o mica parte privesc sarcina ca pe o stagnare a vietii lor (in special femeile de cariera). Din fericire aceasta stare de ambivalenta emotionala se va atenua pe masura ce sarcina avanseaza.

Dubii, uneori din senin pot aparea o serie de intrebari la care nu stii cum sa reactionezi: esti gata sa ai un copil? Esti capabila sa devii mamica? Esti gata sa-ti schimbi stilul de viata? Ce impact va avea sarcina si copilul asupra carierei sau chiar asupra mariajului? Este inceputul perioadei intrebarilor „daca?”. Este de asemenea momentul in care trebuie sa ai drept sprijin solid familia, prietenii si partenerul tau. Daca grijile tale par ridicole membrilor familiei tale, poti sa te gandesti sa iti gasesti un confident in persoana unei prietene (ori unui prieten), a unui psiholog sau chiar a unui duhovnic.

Mandrie, desi exista femei care in sarcina devin stresate apropos de modificarile corpului lor, majoritatea se complac cu imaginea aceasta noua, unele chiar afisand in permanenta o mina mandra cand ies in societate sau chiar la serviciu. A fi mamica este o mare realizare, mai ales cand ti-ai dorit asiduu acest lucru, iar acum cand ai dovada fizica evidenta ca esti gravida, nu eziti sa arati cu mandrie realizarea aceasta. Ai si de ce. Lasa ca imaginea ta de femeie insarcinata sa fie o imagine pozitiva.

Sexy, o buna parte dintre femeile care raman insarcinate nu renunta la cochetaria lor si, ajutate si de conceptele moderne asupra modei, comportamentul si modului de viata al gravidei mediatizate puternic in filmele si revistele actuale, au o atitudine avangardista vis-a-vis de cum trebuie gestionata sarcina din punctul de vedere al unei femei puternice si lipsite de prejudecati. Daca ai un corp frumos si o alura sportiva, intretinuta prin multe ore petrecute la sala sau la bazin, nimeni nu te va judeca daca nu ai sa renunti la fustele scurte sau la decolteurile generoase. Nevoia de a fi sau de a ramane sexy in aceasta perioada este si mai puternica, cu atat mai mult cu cat corpul tau capata alte linii. Mai mult, starea de serenitate care se instaleaza in aceasta luna te face sa privesti cu mai multa indulgenta avansurile partenerului tau.

sursa www.suntmamica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>