STUDIU. Riscurile la care se expun gravidele stresate – Sunt Gravida
joi, Dec 29th, 2016

STUDIU. Riscurile la care se expun gravidele stresate

Femeile însărcinate ar trebui să ţină stresul cât mai departe de ele. Aceasta este recomandarea oamenilor de ştiinţă americani care au constatat că femeile însărcinate care sunt stresate prezintă un risc crescut să piardă sarcina sau să nască copii morţi, notează LiveScience.com.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au rugat un grup de 2.000 de femei să răspundă unui chestionar la la 24 de ore după ce au născut. În cadrul studiului au fost incluse aproximativ 600 de femei ai căror feţi au murit la naştere sau au pierdut sarcina pe parcurs.

Datele obţinute arată că femeile care au precizat că au trecut prin cinci sau mai multe experienţe stresante în ultimul an, printre care se numără pierderea unui membru al familiei, a unui prieten sau pierderea locului de muncă, întâmpină un risc de 2,5 ori mai mare de a avea copii morţi la naştere, prin comparaţie cu femeile care nu au trecut prin astfel de evenimente stresante.

„Rezultatele întăresc ideea că este nevoie ca medicii să fie informaţi cu privire la evenimentele stresante din viaţa femeilor gravide, astfel încât acestea să poată primi ajutorul necesar trecerii peste aceste evenimente în cadrul asistenţei medicale prenatale”, conform cercetătoarei Marian Willinger de la Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), institut ce a finanţat acest studiu.

Totuşi, astfel de evenimente stresante sunt foarte comune, iar majoritatea femeilor gravide care au trecut prin astfel de evenimente au născut copii sănătoşi.

Dintre femeile care şi-au dus sarcina până la capăt, 75% au trecut prin cel puţin un eveniment stresant în ultimul an de viaţă, prin comparaţie cu 83% dintre femeile ai căror copii s-au născut morţi sau au murit în timpul sarcinii. Aproximativ una din zece dintre femeile care au născut şi una din cinci dintre femeile care au pierdut sarcina au trecut prin cinci sau mai multe astfel de evenimente stresante în ultimul an de viaţă.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>