STUDIU. Sarcina poate îmbunătăţi starea femeilor afectate de cancerul de sân – Sunt Gravida
mie, Dec 28th, 2016

STUDIU. Sarcina poate îmbunătăţi starea femeilor afectate de cancerul de sân

Descoperire în lumea medicală – sarcina în cazul femeilor cu cancer la sân în fază de remisie poate avea efecte benefice.

Un nou studiu în domeniu arată că pacientele pot rămâne însărcinate fără să îşi asume riscuri, chiar şi înainte să termine tratamentul. Cercetarea arată că sarcina nu contribuie la reapariţia bolii, ci din contra, ea este sută la sută sigură, informează Daily Mail . Studiul a fost realizat pe un eşantion de 333 de paciente care au rămas însărcinate şi alte 874 care nu erau gravide. După cinci ani echipa condusă de medicul oncolog Hatem Azim Jr  de la Institutul din Bruxelles a descoperit că în cazul a 30 la sută dintre femei boala a recidivat. Procentul este similar pentru ambele categorii de femei, cu amendamentul că s-a observat o îmbunătăţire a stării de sănătate a pacientelor care au rămas gravide.

“De multe ori femeile care au fost diagnosticate cu cancer de sân sunt sfătuite de medici să nu rămână însărcinate, dar asta se va schimba de acum înainte. Dezvoltarea ulterioară a bolii este similară, indiferent dacă femeile rămân sau nu gravide”, a declarat doctorul Azim. Cu toate acestea, medicii le recomanda femeilor să facă controale în mod regulat.

Până de curând, doctorii se temeau că dacă femeile care au avut cancer la sân rămân însărcinate, nivelul de estrogen din corpul lor va creşte, iar asta va duce la revenirea bolii.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>