Sunt gravidă! În ce poziţie să dorm? – Sunt Gravida
lun, Aug 21st, 2017

Sunt gravidă! În ce poziţie să dorm?

Da, știm, burta ta e din ce în ce mai mare, spatele și șoldurile te dor, te duci la baie din oră în oră. Poziția ta preferată de somn, oricare ar fi fost aceea, este complet impracticabilă în această perioadă, cu ditamai burta din dotare. Te întrebi, cumva, dacă vei mai dormi vreodată? Ei bine, sfatul nostru este să începi prin a-ți regândi pozițiile de somn pentru a diminua disconfortul provocat de sarcină și pentru a te bucura de nopți liniștite (cât încă se mai poate).

De ce mă simt atât de ciudat dormind în poziţiile mele normale?

Când eşti însărcinată, corpul tău trece printr-o varietate de schimbări, iar majoritatea acestora tind să îţi întrerupă „noaptea bună, somnul uşor şi visele plăcute”. Motivele pentru care acest lucru se întâmplă includ:

 • dimensiunile mari ale abdomenului
 • durerile de spate
 • arsurile stomacale
 • respiraţia îngreunată
 • insomniile

Care sunt cele mai bune poziţii de somn?

 • Cea mai bună poziţie de somn în timpul sarcinii este somnul pe o parte. Cel mai bine este să dormi pe partea stângă, deoarece aceasta este poziția care măreşte cantitatea de sânge şi de nutrienţi care ajung la placentă şi la copil. Ţine picioarele şi genunchii îndoiţi, şi o pernă între picioare.
 • Dacă ai probleme cu durerile de spate, dormi pe o parte şi încearcă, de asemenea, să plasezi o pernă sub abdomen.
 • Dacă te confrunţi cu arsuri stomacale în timpul nopţii, încearcă să susţii partea superioară a corpului cu perne.
 • În ultima parte a sarcinii este posibil să ai dificultăţi de respiraţie. Încearcă să dormi pe o parte, cu spatele sprijinit de perne.

Aceste sugestii ar putea să nu pară complet confortabile, mai ales dacă erai obișnuită să dormi pe spate sau pe burtă, dar încearcă-le şi vei vedea cât de bine funcţionează. Reţine că este posibil să nu reuşeşti să stai în aceeaşi poziţie toată noaptea, aşa că ai putea încerca mai multe variante.

Ce poziţii ar trebui să evit în timpul somnului?

 • Dormitul pe spate: Această poziție îţi poate cauza dureri de spate, probleme de respiraţie, probleme ale sistemul digestiv, hemoroizi, scăderea tensiunii arteriale şi scăderea circulaţiei sângelui spre inimă şi copil din cauza abdomenului care se odihnește pe intestine şi pe vasele mari de sânge (aorta şi vena cavă).
 • Dormitul pe burtă. Când te afli într-o fază avansată a sarcinii, abdomenul suferă modificări fizice şi îngreunează statul pe burtă.

sursa: www.totuldespremame.ro foto S3

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>