Sunteti supraponderala? – Sunt Gravida
joi, Ian 11th, 2018

Sunteti supraponderala?

Multe femei, mai ales aflate la a doua sarcina sunt supraponderale, asa ca nu este in niciun caz o situatie intalnita foarte rar. Trebuie sa stiti ca daca ati pornit in sarcina cu o greutate mai mare decat cea normala sarcina dvs se va incadra intr-o categorie ridicata de risc.

Femeile supraponderale prezinta un risc crescut de a elibera ovule la intervale neregulate sau deloc. Acest lucru poate reflecta boli care influenteaza atat greutatea cat si fertilitatea. Daca sunteti supraponderala dar aveti ciclu regulat si normal este foarte posibil ca greutatea sa nu va afecteze fertilitatea.
 
De ce nu este bine sa fiti supraponderala in sarcina
 
Daca ramaneti insarcinata exista un risc crescut de a avea complicatii precum preeclampsia (hipertensiune pe perioda sarcinii) si diabet gestational (diabet provocat de sarcina).
 
Greutatea poate de asemenea sa ingreuneze testele cu ultrasunete si masurarea uterului, proceduri care il ajuta pe doctor sa monitorizeze sarcina. La nastere, femeile supraponderale sunt predispuse la un travaliu prelungit, suferinta fetala si interventie cezariana (nasterea pe cale chirurgicala).
 
Pe plan personal, este posibil sa ramaneti dupa sarcina cu un surplus si mai mare de kilograme pe care sa nu le mai puteti da jos.
 
Masuri daca sunteti supraponderala
 
Medicul va poate sfatui cum sa reduceti posibilele riscuri, dar una din sugestii va fi sa scadeti in greutate inainte sa concepeti. Daca sunteti deja supraponderala in momentul sarcinii, nu incercati vreo cura de slabire: e posibil sa nu-i asigurati copilului nutritia necesara.
 
Scopul dumneavoastra in acest moment este sa luati cat mai putin in greutate hranindu-va indeajuns. Medicul va poate ajuta sa va planificati dieta.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>