Testul de sânge care ar putea depista sexul viitorului copil în a cincea săptămână de sarcină – Sunt Gravida
mie, Dec 28th, 2016

Testul de sânge care ar putea depista sexul viitorului copil în a cincea săptămână de sarcină

Femeile însărcinate pot afla sexul viitorului copil printr-un simplu test de sânge. Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Cheil din Seoul, Coreea de Sud, au descoperit, în urma testelor de laborator, că sângele unei femei însărcinate conţine două enzime care pot indica dacă viitorul copil va fi fată sau băiat, informează Daily Mail.

Cercetătorii, coordonaţi de dr. Hyun Ryu Mee, susţin că aflarea sexului unui copil încă din stadiul intrauterin este extrem de important, mai ales dacă viitoarea mamă este purtătorea unei gene responsabiă de apariţia unor boli precum distrofia musculară sau a hemofiliei – boli ereditare cauzate de cromozomul X, în cazul nou-născuţilor.

Teste de sânge care pot depista sexul unui copil caută cromozomul masculin Y în ADN-ul copilului nenăscut, care poate fi detectat în sângele mamei.
Acestă analiză nu este disponibilă pe piaţa farmaceutică, savanţii coreeni mai au de realizat câteva teste înainte de a o lansa.

Experţii mai menţionază că o astfel de analiză ajută şi la depistarea unor boli dezvoltate în stadiul intrauterin, spre deosebire de ecografii care pot depista eventualele afecţiuni în stadii avansate ale sarcinii.

În Marea Britanie sunt deja disponibile teste sangvine care pot dezvălui sexul fătului încă din săptămâna a 7-a de sarcină. O astfel de analiză costă peste 350 de euro.

„Aflarea sexului unui copil încă din viaţa intrauterină poate duce la creşterea numărului de întreruperi de sarcină selective”, atrage atenţia coordonatorul studiului.

În anumite culturi există o presiune foarte mare asupra mamelor să nască băieţi, pentru a continua familia. Ţări din Africa şi din Asica, precum India sau China, au o rată mare de avort a fetusurile de fete.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>