Tigarile electronice si sarcina! Cat de sigure sunt tigarile electronice pentru gravide – Sunt Gravida
mie, Feb 15th, 2017

Tigarile electronice si sarcina! Cat de sigure sunt tigarile electronice pentru gravide

Fumatul si sarcina nu merg foarte bine mana in mana. Cu toate acestea sunt femei care continua sa fumeze. Desi sunt organizatii care incurajeaza gravidele ca macar sa reduca numarul de tigari fumate, tinta ar trebui sa fie renuntarea definitiva la acest viciu.

Mai mult decat atat, producatorii de tigari electronice isi promoveaza marfa catalogand-o drept sigura pe perioada sarcinii. Dar, oare, asa sa fie? Potrivit statisticilor prezentate la Congresul American de Obstetrica si Ginecologie, aproape jumatate dintre femeile participante la studiul respectiv au declarat ca tigarile electronice sunt mai putin nocive decat tigarile obisnuite.

Totusi, ele contin nicotina, asa ca potentialul pericol asupra fatului exista: nastere prematura, greutate mica la nastere, riscul de deces la nastere.

Deocamdata, producatorii de tigari electronice nu sunt obligati sa prezinte avertizari cu privire la riscurile fumatului, asa cum sunt producatorii de tigari clasice. Si cum nu exista semne de avertizare, multa lume poate crede ca ele nu sunt daunatoare.

Inlocuirea tigarilor obisnuite cu tigarile electronice nu te scapa dependenta de tutun, dimpotriva, o prelungeste. Cere sfatul medicului tau pentru a-ti recomanda alti inlocuitori (ca de exemplu guma de mestecat). Cu cat reusesti mai devreme sa te lasi de fumat, cu atat mai bine pentru tine si pentru bebelusul tau.

Source: sfatulparintilor.ro, Pregnancy.about.com,Foto: All rights reserved

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>