Vergeturile sunt inevitabile? – Sunt Gravida
mar, Ian 9th, 2018

Vergeturile sunt inevitabile?

Categoric NU! Pe de alta parte vergeturile sunt unul din simptomele sarcinii.

Vergeturile sunt un fel de tesut cicatricial care se formeaza cand elasticitatea normala a pielii nu este suficienta pentru a se acomoda la intinderea pe care o provoaca cresterea in volum a uterului. Vergeturile apar cel mai adesea pe abdomen, dar unele femei le au pe sani coapse sau fese.

Una din cele mai buna cai prin care poti intampina apartita lor este o dieta care sa contina nutrienti necesari pielii sanatoase, in special vitaminele C si E. De asemenea, un aport suficient de proteine este esential. Nu in ultimul rand este necesara o buna hidratare.

In timpul sarcinii bea lichide pentru doi.

Vergeturile apar din interior, iar tratamentele externe nu le pot indeparta, dar le pot preveni intr-o oarecare masura. Banii cheltuiti pe produse scumpe sau creme exotice pot sa va dea sentimentul ca faceti ceva, dar nu vor determina disparitia vergeturilor.

Chiar daca va pastrati pielea elastica si moale, asta nu va duce la prevenirea vergeturilor, ci doar la diminurea. Untul de cacao este unul din ingredientele care te pot ajuta. Un masaj delicat cu ulei sau crema, facut de dumneavoastra sau de partener, poate fi placut si relaxant si, in acelasi timp, reprezinta si un ajutor de intretinere si catifelare a pielii.

Desi vergeturile nu dispar dupa nastere, acelea care raman se decoloreaza de obicei si devin de un argintiu discret, scrie Med  Journal.

Vergeturile au o puternica componenta ereditara. Daca mama ta a avut vergeturi, atunci este foarte posibil sa ai si tu. O masura utila este o dieta care sa sustina si sa fortifice structura pielii, multa miscare si o alimentatie care sa sustina stratul de colagen, dar toate acestea facut cu cel putin sase luni inainte de a ramane insarcinata si urmate strict si pe parcursul sarcinii.

sursa www.suntmamica.ro foto StyleCraze

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>